Thursday, February 21, 2013

Q & A OF PREMIUM BEAUTIFUL.

Ahamdulillah, ramai yang nak tahu berkenaan korset Premium Beautiful dan pada yang tertanya-tanya, let me  explain to you guys some common questions with the answers.

This are some of the questions (soalan-soalan cepu emas) yg biasa ditanya..

1. Premium Beautiful ni ketat tak?
Pakai Premium Beautiful umpama kita menyarung kasut kulit. Awal-awal pakai memang rasa keras, ketat, tak sedap tapi bila dah sesuai dengan badan, kita akan rasa sangat selesa malah Premium Beautiful (PB) akan support posture badan kita semaksimum yang mungkin. PB juga akan mengembang seiring dengan saiz badan si pemakai. Before that, kita kena faham konsep korset itu dulu, kalau dah ia terdiri dari kumpulan korset mestilah sifatnya ketat kerana korset fungsinya adalah untuk re-shaping & membentuk postur badan.

2. Selesa tak?
Para pengguna tegar korset, confirm dapat rasa perbezaan memakai PB dengan korset lain sebab ia sangat kemas & kainnya tak rengsa. Pada pengguna yang baru pertama kali mencuba of course akan rasa sedikit tidak selesa tapi bila kita rasa reaction dari FIR yg terkandung dalam PB, sure kita akan stay dengan korset ini. Malah PB memberi 70% kesan kesihatan dan 30% kecantikan.

3. Berapa lama nak pakai?
Tempoh yang disyorkan adalah 8 jam sehari. So, pergi office kita pakai then lepas office kita buang la (I mean tak pakai la)..hehe. Terpulang pada individu, nak pakai lama or bawa ke tidur pun boleh.

4. Tahan lasak ke?
Material PB dicipta khusus untuk tahan lama so kalau nak solat, nak berlari or ke gym sekalipun takde masalah kalau nak pakai.

5. Melekit tak kalau berpeluh?
Tak, sebab material PB terdiri daripada kain jenis akwatek & akwadyne. Material yang I mentioned ni ada reverse technology which mean kalau dalam cuaca panas, dia akan menyejuk & kalau dalam cuaca sejuk dia akan memanaskan (suam). Kebiasaannya material macam ni digunakan pada pakaian scuba divers or pakaian angkasawan.

6. Kena basuh hari-hari ke?
Nope dear, untungnya pakai Premium Beautiful ni kita tak perlu basuh selalu. Normally lepas 3-4 hari baru basuh tapi kalau dah rasa miang lepas pakai PB tu, cepat-cepat cuci sebab itu tanda badan kita banyak toxin dan PB dah tak mampu nak menyerap toxin tu lagi. Kalau bra biasa mesti kena cuci hari-hari tapi PB, materialnya adalah anti-bacteria dan tidak berbau. Cuba spray perfume, sure baunya tidak melekat or lasting.

7. Macam mana nak cuci?
Rendam PB dalam air suam selama 5-10 minit. Jangan perah, jangan sental. Nak gosok pun kena perlahan-lahan. Gunakan PB washer or Baby Johnson (sabun baby) sahaja. Jangan guna sabun cuci such as Dynamo or Fab or etc. Lepas cuci sidai dalam bilik air. INGAT!! PB tak boleh kena cahaya matahari, kalau tidak FIR yang terkandung dalam PB boleh hilang.

8. Berapa lama nak kering?
Tak lama pun. Semalaman dah boleh kering. 

9. Ada warranty tak?
Yupp, untungnya pakai PB kita diberi warranty lifetime. Warranty dari segi apa? Dari aspek kerosakan contohnya macam tercabut cangkuk, terkoyak or kerosakan pada gegelung fiber dalam bengkung. Semua tu boleh hantar repair. FOC lagi.

10. So, warranty lifetime tu bukan dapat yang baru lah ye?
Cuba beli korset brand lain. kalau tercabut ke, terkoyak ke boleh tak hantar repair? Boleh tak nak minta yang baru especially kalau kita dah pakai dalam setahun or sebulan? Warranty ke tong sampah nampaknya. Itulah beza PB dengan korset lain. Disebabkan kualitinya, company sanggup bagi LIFETIME WARRANTY. Di situ kita dah boleh menilai, korset jenis apa PB ni.

11. Boleh share ke PB ni? Let say share dengan adik beradik....
Tak boleh & tidak digalakkan. Kalau nak tahu, PB ni ada tetulang memori so dia akan recognise tuan punya badan. Permulaan pakai, PB akan detect stucture badan kita then dia akan adjust according to our body shape. Sebab tu makin lama pakai, makin sedap. Bila kita share, PB tak dapat identify structure yang mana satu belongs to badan kita end up badan kita tak cantik sebab banyak sangat shape dalam memori dia. Kalau kita dah lama pakai then jual or nak bagi kat orang pun tak sesuai sangat sebab hanya akan menjejaskan figure orang tersebut.

12. Berapa lama nampak kesan?
Bergantung pada badan masing-masing. Ada yang cepat dan ada yang makan masa. Kalau tahap metabolisme kita tinggi, memang cepat kita nampak dan rasa hasilnya tapi kalau metabolisme kita slow, memang lambat sikit nak nampak hasilnya. Apapun, bila kita put on PB, FIR yang ada akan meningkatkan kadar metabolisme badan, menstabilkan hormon & melancarkan darah. Bila semua stabil barulah kita nampak improvement.

13. Some tips kalau nak tahu PB ada FIR atau tidak
Kadang-kadang kita terjemur PB bawah cahaya matahari or termasuk washing machine so salah satu cara nak test FIR dalam PB ialah dengan meletakkan bawang besar yang sudah dikupas & bungkus dalam PB selama 1/2 jam, then cuba rasa bawang itu. Kalau rasa maung bawang tu takde ertinya FIR masih lagi ada. 
Another test, kalau ada family member yang merokok, cuba balut rokok dengan PB selama 1/2 jam then try hisap rokok tu. majority akan kata rokok tu dah tak rasa "kick".

14. Berapa lama jangka hayat PB ni?
Jangka hayat PB sangat lama. Kalau kita bijak guna, pandai jaga and tak ganas ia boleh bertahan up to 10 years. Semua bergantung pada cara penggunaan individu tapi PB memang tahan lama.

15. Orang mengandung boleh pakai ke?
Tidak boleh sama sekali tapi boleh cuba pakai Premium Beautiful sekiranya anda ada usaha untuk mengandung. Actually ramai antara kami yang dah pregnant 2 months baru tersedar & so far belum ada lagi kesan buruk yang berlaku pada kandungan akibat pemakaian PB. Ia langsung tidak memudaratkan.

16. Orang berpantang boleh pakai?
Semasa tempoh berpantanglah kita sangat-sangat digalakkan utk pakai PB. Instead of pakai bengkung biasa, kita pakai PB sebab masa ni lah PB membantu mengecutkan & menaikkan rahim pada kedudukannya, membentuk semula postur badan & menganjalkan kulit akibat strecth marks or kesan cesarean. Sekurang-kurangnya kesan parut itu tidaklah ketara sangat dan tidaklah terserlah keburukannya. Fungsi bra juga sama, selain menegangkan ia juga dapat membantu memperbanyakkan susu ibu.

17. Apa lagi yang best pasal PB?
Kalau nak tahu, Premium Beautiful juga merupakan salah satu alternative treatment. Ini merangkumi usaha untuk mengandung, merawat lump breast, merawat senggugut, merawat LUL (light urinary leakage - masalah ni biasa jadi pada ibu-ibu kita), menstabilkan darah tinggi dan yang paling famous ia membantu pesakit-pesakit slipped disc. Kalau kita bandingkan dengan kos rawatan IVF, PB jauh lebih murah. Walaupun tiada guaranty yang kita boleh sembuh, sekurang-kurangnya kita berusaha. A few problems facing by women nowadays...

If you are facing these problems why wait? Medical doctor pun sarankan cari alternative treatment.
boleh PM me now untuk dapatkan free consulting and free fitting yang berada di sekitar Lembah Kelang, Putrajaya, Shah Alam, Seremban..




Farhana Shafiee
Contact me at 
fana86_faan@yahoo.com
012-6727704
BBM Pin 21AECF42

1 comment:

  1. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete