Tuesday, June 5, 2012

Kepentingan Pemilihan Saiz Coli/Bra Yang Betul..

Tahukah anda kepentingan memilih saiz coli/bra yang betul???


"KAJIAN dilakukan terhadap wanita di seluruh dunia mendapati 80% daripada mereka tidak memahami kepentingan pakaian dalam, gaya dan saiz sesuai untuk payudara. Lebih memeranjatkan, sembilan daripada sepuluh wanita mengenakan coli tidak sesuai saiz sendiri manakala 60% tidak menepati kehendak dan keperluan badan serta payudara ketika memakai coli.

"Pemilihan coli yang betul boleh membantu memberikan satu ilusi tubuh yang lebih ramping, sempurna serta kelihatan tambah menarik. Menurut Konsultan Pakar Bedah Payu Dara dan Endokrin, Pusat Perubatan Prince Court, Dr. Harjit Kaur, golongan wanita perlu memakai coli yang bersesuaian dengan saiz payu dara bagi menguatkan sokongan luar di samping meningkatkan keselesaan dan memberi bentuk tubuh yang cantik.Ramping dan Menarik.. Kalau u all nak tahu, cara menentukan saiz coli yang betul adalah dengan mengambil ukur lilit bahagian bawah payu dara dan ukuran puncak payu dara. Ha…inilah juga cara kita menentukan saiz Long Bra PB. Kedua-dua jumlah ini ditolak dan hasilnya adalah ukuran yang anda perlukan. Boleh rujuk kat bawah ni ye…

Cup B -----> <10cm
Cup C -----> 10 - 13 cm
Cup D ----> 13 - 16 cm
Cup E ----> 17 - 19 cm
Cup F ----> 20 - 22 cm

Ambil perhatian!!!

Pemakaian coli yang salah akan mengakibatkan masalah-masalah belakang, sakit kepala, ketegangan leher, ruam dan menarik struktur ligamen pada tubuh badan.So...pilihlah saiz coli yang sesuai untuk anda.. selain dari nak cantik...mesti kita pun takut akan bahaya kanser kan...alang2 pakai coli tu........Lebih baik kita pakai long bra PB yang sememangnya mempunyai FIR yang bertindak untuk mencegah pembentukan sel-sel kanser. ..

Jangan berlengah lagi...dapatkan set PB anda sekarang sementara rebate masih ade..hubungi saya di 012-6727704
Farhana

No comments:

Post a Comment